Добредојдовте во Yancheng Tianer

Како да се исчисти нечистотијата од фен за ладење отпорна на експлозија?

Предговор

Фен за ладење, отпорен на експлозијае професионална опрема што се користи за ракување со запаливи, експлозивни и штетни материи.Широко се користи во хемиската, фармацевтската, прехранбената и други индустрии.Како високо чувствителна опрема, таа бара често чистење и одржување за време на употребата за да се обезбедат нејзините работни перформанси и безбедност.

Метод на чистење

1. Откако машината ќе престане да работи, исклучете го напојувањето и потврдете дека вентилаторот престанал да ротира.

2. Отворете ја вратата на машината за сушење и исчистете ги остатоците и прашината во просторијата за сушење.Користете правосмукалка или компримиран воздух за да ги отстраните сите остатоци што може да се преместат.

3. Користете четка или памучна крпа за да ги исчистите додатоците на ѕидовите и горниот дел од просторијата за сушење за да ги отстраните насобраните материјали и плевелите.

4. Исчистете го екранот на филтерот и елементот на филтерот.Отстранете го екранот на филтерот и елементот на филтерот и избришете ја прашината, маслото и другите нечистотии прикачени на површината со чиста памучна крпа.

5. Исчистете ги издувните канали и вентилаторите и отстранете ја сериозната прашина за да се обезбеди мазност на вентилаторите и издувните канали.

6. Исчистете ги рабовите на вратите, преградите, сензорите за температура и навлажнувачите за да се обезбеди интегритет и нормална употреба на опремата.

Слики

Трговија на големо со Производители на фен за ладење
Производители на фен за ладење (1)

Фреквенција на чистење

Фреквенцијата на чистење зависи од употребата на опремата и работната средина.Фреквенцијата на чистење дадена подолу е само за референца:

1. Секојдневно чистење: Чистете ја опремата по секоја употреба.

2. Неделно чистење: Чистете ја целата опрема еднаш неделно.

3. Месечно чистење: Реновирање на системот на опремата секој месец, вклучувајќи филтри за чистење и филтри елементи, проверка на вентилатори, издувни канали, навлажнувачи итн.

4. Квартално чистење: Спроведете тешко и големо чистење на опремата на секои три месеци, вклучувајќи расклопување и чистење на пластични нечистотии во внатрешноста на опремата и прикачени на основата на опремата.

5. Годишно чистење: Чистете ја опремата еднаш годишно, вклучително и расклопување на деловите во опремата, нивно чистење и потоа повторно инсталирање.

SMD комбинирана фен за воздух

Вештини за одржување

1. Измијте ги сите загреани делови со чиста вода и избегнувајте гребење на површината со абразиви или метални алати.

2. Често проверувајте го статусот на складирање на материјали и огноотпорни предмети сместени во затворен простор, а редење на експлозивни предмети е строго забрането.

3. Редовно проверувајте го системот за цевки, вклучувајќи вода за ладење и гасоводи за протекување.Секое протекување воздух треба веднаш да се реши.

4. Вршете навремено одржување и поправки на ненормални звуци и звуци што ги произведува машината за време на работата.

Мерки на претпазливост

1. Пред чистење, исклучете ја струјата и исклучете ја машината.

2. Избегнувајте истурање вода и други течности директно на опремата за време на чистењето.

3. За големи работи за чистење и поправка, се препорачува да имате стручна помош.

https://www.yctrairdryer.com/refrigerated-air-dryer/

Резимирајте

Накратко, чистење и одржување нафен за ладење за воздух отпорен на експлозијаТие се клучни и треба често да се спроведуваат за да се обезбеди нивна постојана стабилност и безбедност.Корисниците треба да преземат различни мерки во согласност со специфичните услови на опремата и да воспостават стандардизиран план за одржување и одржување за да обезбедат долгорочна стабилна работа на опремата.


Време на објавување: Октомври-06-2023 година
whatsapp